Nyheder

Relaterede nyheder


Forventningerne holder stik

7. december 2015 - Af Jesper Hother

Med lovkravets bortfald den 1. november 2015 har kølvandet været præget af en naturlig nysgerrighed. Hvordan vil byggebranchen og dens interessenter reagere på bortfaldet? Vil det skabe den vækst i branchen, som var en af årsagerne til ophævelsen? Frigiver det kvalitativ tid grundet mindre bureaukrati? Har det skabt lettelse eller irritation blandt virksomhederne, som har arbejdet med evalueringerne?

Ovenstående er en række spørgsmål, som der vil være vidt forskellige svar på. Det, som er sikkert, er, at lovkravet er forsvundet. Det er frivilligt at lave tilfredshedsmålinger og evalueringer på byggeprojekter. Det er frivilligt for bygherre at rejse krav og ønske omkring evaluering på kommende projekter. Dog er der mindst et spørgsmål, som den enkelte virksomhed skal tage stilling til:

Er vi en virksomhed, som ved, at den kundefokuserede interne udvikling sker gennem en systematisk feedback fra kunderne?

 

Konkurrenceparameter


Vores forventninger holder stik. Flere store, mellemstore og små virksomheder arbejder målrettet videre med at lade alle deres projekter evaluere. Kundernes mening om den kvalitet, de modtager, er nødvendig viden for konstant at udvikle sig gennem løbende forbedringer; at få skabt robuste kundefokuserede processer i byggeriet.

Vi oplever en eskalering af dygtige virksomheder, som måler på deres kunders tilfredshed for at kunne agere proaktivt, og derved skabe loyale kunder. Der er en erkendelse af, at det ikke udelukkende er nok at bygge efter den kvalitet og forventning, som virksomheden selv definerer. Arbejdet med kundernes tilfredshed og loyalitet er et konkurrenceparameter, er afgørende for at udvikle og differentiere sig som virksomhed – både nu og fremover.

 

Selvtilfredshed – en trussel


Den største trussel mod en virksomheds udvikling er intern selvtilfredshed. Det er, når virksomheden holder fast i at gøre, som den altid har gjort uden at være åben over for input og nødvendig forandring. Det input kunderne leverer giver netop den viden, som kan medvirke til at drive virksomhedens udvikling. Stigende professionalisme og en udvikling i byggebranchen skærper konkurrencekraften betydeligt for den enkelte virksomhed. Det der var nyt i går er standard i dag – og i morgen skal vi være klar til det nye. En virksomhed som ikke konstant er på udkig og lyttende efter det nye, vil på sigt være en virksomhed uden kunder. Og en virksomhed uden kunder kan ikke overleve som virksomhed.

 

 

Bülow Management og BNKI anbefaler


Derfor anbefaler vi, at man stiller sig selv det ene spørgsmål:

Er vi en virksomhed, som ved, at den kundefokuserede interne udvikling sker gennem en systematisk feedback fra kunderne?

Det giver svar på, hvilken virksomhed man gerne vil være. Mange af vore kunder og os selv holder fast i, at evaluering skal være til gavn for virksomhedens udvikling og ikke som en lovbestemt og bureaukratisk adgangsbillet til prækvalifikationer. Vi anbefaler og giver en løsning, som kan give virksomheden det, som den har været vant til med nøgletalssystemet, men vigtigere endnu en løsning, som er i stand til at måle alle virksomhedens projekter proaktivt fra start til slut gennem projektet.


TotalModellen måler på kundernes tilfredshed og giver kvalitativ viden til gavn for den dygtige virksomhed. Det har altid været bedre at være på forkant end at halse efter.

Forventningerne holder stik

Faktabox:


TotalModellen måler på kundernes tilfredshed og giver kvalitativ viden til gavn for den dygtige virksomhed. Det har altid været bedre at være på forkant end at halse efter.

BNKI er udviklet og drives af